.. Adıyamanlılar vakfı İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdiği ‘’GÖNÜL ŞEHRİ ADIYAMAN’’ panelinin finalini Adıyaman da gerçekleştirdi.
Adıyaman Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Adıyaman Üniversitesi öğr.üyesi Kamil Varınca’nın yaptığı panele,panelist konuşmacı olarak G.Antep ünv.İlahiyat fakültesi öğr. Üyesi Mahmut Çınar,Adıyaman Ünv.İ.İ.B.F Dekan yrd.Doç.Dr. Yavuz Akçi ve Araştırmacı-Yazar Ebubekir Aytekin katıldı.
Adıyaman şubesinin faaliyetleri içeren sinevizyon gösterisinden sonra açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar vakfı şube başkanı Abdulhamit Ünsal vakıf olarak yaptıklarını,yapacalarını ve yapılması gerekenleri anlattı.Adıyamanın cenderesiyle,karakuş tepesiyle,nemrut dağıyla,turuş kaya mezarlarıyla,pirin ören yeriyle,gölbaşı tabiat parkıyla,Çelikhan yüzen adalarıyla,Besni ören yerleriyle daha sayamadığımız tarihi ve turistik yerleriyle bir bütün olduğunu vurguladı.ayrıca Adıyamanın manevi değerlerinden Safvan b.Muattal hazretlerinin inanç turizmine kazandırılması için elbirliği ile çalışmamız gerektiğini söyledi.konuşmasını Adıyamanın zengin mutfağından çiğköfte,Besni tavası,hıtap,abuzer kebabı,Adıyaman Tavası gibi örnekler vererek sürdürdü. Ünsal konuşmasının sonunda panele emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Adıyamanlılar vakfı genel başkanı Sait Aybak ve vakfın kurucularından Adıyaman eski M.vekili Mahmut Göksu birer selamalama konuşması yaptıktan sonra söz sırası panelistlerdeydi.
Doç.Dr.Mahmut Çınar Adıyamanın tarihteki önemi ve konumundan bahsetti.Adıyamanın MÜNBİT HİLAL yanı bereketli topraklar kapsamında olduğunu ve bunun için adıyamanın birçok medeniyetlere evsahipilği yaptığını söyledi.
Doç.Dr.Yavuz Akçi,Adıyamanın ekonomisi hakkında bazı veriler paylaştı.Adıyamanın iklim ve toprak yapısı olarak tarıma elverişli olduğunu bu bağlamda bazı çalışmaların yapılabileceğini söyledi.
Ebubekir Aytekin :Adıyamanı yakın tarihi hakkında izleyicileride haycanlandıran ve zaman tünelinde bir gezintiye çıkaran bir sunum gerçekleştirdi.
Panelin kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar vakfının kurucularından ve önceki dönem başkanı Ömer Özkartal 2019 ve 2020’yi safvan b.Muattal yılı ilan ediyoruz dedi bu konuda yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi . Her yıl Eylül ayının 20’si veya Ekim ayının 10 arasında ‘Safvan’da buluşalım’ programı yapacağız. Çiğ köfte festivalini de o tarihe alarak hem çiğ köfteyi hem de Adıyaman’ı hem de böyle yıldız bir sahabinin Adıyaman’da olduğunu deklare ederek, Adıyaman’a var olan bu güzellikleri bütün Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz.
Panelin sonunda panelistlere birer plaket takdim edildi. Toplu aile fotoğraf çekimi ve ikramdan sonra ‘’GÖNÜL ŞEHRİ ADIYAMAN’’Temalı panelimiz sona erdi..