7 BÖLGE 7 RENK KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Bağcılar Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve Adıyamanlılar Vakfı’mızın da aralarında bulunduğu 81 ilden, 22 sivil toplum kuruluşunun iştirak ettiği “7 Bölge, 7 Renk Kültür Sanat Festivali” büyük ilgi gördü.

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği festivale Adıyaman’ı temsilen Adıyamanlılar Vakfı ve Adıyaman belediyesi işbirliğince düzenlendi. Adıyaman standında sergilenen Adıyaman ile ilgili ürünleri Adıyaman Belediyesi tarafından karşılandı. Çiğ köfte sektöründe ise, her geçen gün gelinen nokta itibariyle Adıyaman’ın gururu olan OSES Çiğ Köfte ile DOPİNG Çiğ Köfte sponsorluğu üstlendi.

“7 Bölge, 7 Renk Kültür Sanat Festivali” programın açılışından sonra Esenler Kaymakamı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Nazım Madenoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve beraberindeki heyet Adıyamanlılar standını ziyaret etti.

Adıyaman çiğ köftesinin ikram edildiği gecede bir teşekkür konuşması yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, insanların doğduğu ve doyduğu yerin önemli olduğunu bahsederek, “Hepimiz ayrı bir ilin vatandaşı olsak bile sonuç itibariyle İstanbul’da seferî gibi yaşıyoruz. Bu nedenle doyduğumuz yer gibi, doğduğumuz yeri de unutmamamız lâzım. Yani mozaik değil, ebrulî olmuşuz” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, “7 Bölge, 7 Renk Kültür Sanat Festivali”nin anlam itibariyle büyük bir derinlik arz ettiğini ve 81 ilden gelen 22 sivil toplum kuruluşunu festival sebebiyle bir araya getirerek kardeşlik havasının oluşturulmasına vesile olan Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür borçlu olduğunu söyledi.

Organizasyonun yapımında büyük emeği geçen Adıyamanlılar Vakfı Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Ahmet Demir ise, Adıyaman’ın zengin mutfağı ve kültürü ilgili bilgiler vererek, Adıyaman’ın tarihî ve turizminin yanı sıra zengin mutfağı ve kültürüyle de tanınan bir il olduğunu söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA